Kako sešiti vrečko za malico in prtiček + video navodila

Kako sešiti vrečko za malico in prtiček
+ video navodila
=

Nepremočljiv poliester

Kmalu se bo začelo šolsko leto in lov na šolske potrebščine je del tega. Zagotovo se počasi že ozirate za kosi, ki jih bodo uporabljali vaši malčki. Sem sodijo tudi embalaže za malice. Kaj pa, če bi v tem šolskem letu za svoje otroke pripravili ekološko vrečko, v katero jim lahko vsako jutro zapakirate poljubno malico? Pokazali vam bomo, kako enostavno si boste pri nas sešili vrečko za malico in preprost bombažni prtiček.

 

 

Čas izdelave: 40 minut
Zahtevnost: primerno tudi za začetnike

Potrebovali bomo:


Blago

Za vrečko za malico smo izbrali poliester z izvirnim tiskom. Naša vrečka ne bo le praktična, ampak tudi lepa. Delno vodoodporna poliestrska tkanina, imenovana tudi blago za otroške vozičke, je na hrbtni strani impregnirana s PU (poliuretanom), zaradi česar je ta material delno vodoodporen. Poliester ima tudi visoko odpornost proti obrabi in raztezanju.

Tkanina je potiskana s certifikatom OEKO TEX STANDARD 100 razreda I (od leta 1992 mednarodni sistem testiranja in certificiranja za tekstil, izdelan samo iz netoksičnih materialov). Ta material tiskamo v lastni proizvodnji, zato lahko izbirate med našimi edinstvenimi vzorci.

1. Pripravili bomo šablono za krojenje, ki je zelo preprosta. Narišemo jo na papir in izrežemo. Natančne dimenzije najdete na sliki pod tem besedilom.

2. Izberemo primerno blago (v našem primeru dizajnerski poliester) in ga zložimo v pregib. Blago bomo rezali po dva sloja naenkrat. Da bi preprečili premikanje materiala, priporočamo uporabo priročnega obtežilnika, ki ga boste uporabili tudi v naslednjih korakih.

3. Kroj namestimo na blago čim bližje robu materiala.

4. Kroj obtežimo s obteževalniki, da se ne premika in da se lepo prilega materialu. Če je kroj narejen na tršem papirju, ni treba uporabljati bucik. Zadostujejo uteži. Prerišemo kroj. Ne pozabimo zarisati zareze, ta bo označila mesto za ježke.

5. Nato izrežemo dele iz blaga. Ker smo rezali dve plasti hkrati, smo dobili sprednjo in zadnjo stran vrečke za malico.

6. Preverimo predlogo kroja, ali pravilno zarisali namestitev ježka.

7. Vzamemo 20 cm ježka v traku. Ježek je sestavljen iz dveh trakov. Eden je narejen iz pliša, drugi pa ima kaveljčke. Namestimo ju bomo na izrezane dele. Označena črta označuje središče ježka.

8. Ježka pritrdimo na dele.

9. Na sprednjo in zadnjo stran vrečke za malicono prišijemo ježka. Z ravnim šivom ga prišijemo čim bližje robu. Na mestu spremembe smeri dvignemo tačko, obrnemo blago in nadaljujemo v šivanju. Na ta način sešijemo oba dela ježka.

10. Sprednjo in zadnjo stran vrečke za malico položimo eno na drugo. S krojaškimi ščipalkamo ju spnemo, da se med šivanjem ne bosta premikali.

11. Zašijemo stranske robove vrečke za malico. Šivamo po hrbtni strani.

12. Zašijemo tudi dno vrečke za malico. Šivanje nadaljujemo po hrbtni strani. Dela vrečke sta še vedno obrnjena en proti drugemu.

13. Zašili bomo spodnja vogala vrečke. S krojaškimi ščipalkami povežemo stranski in spodnji šiv. Nato jih prešijemo s klasičnim ravnim šivom. Na ta način sešijemo oba vogala. Šivamo na 0,5 cm.

14. Obdelamo zgornji rob vrečke. To naredimo preprosto. Zgornji rob dvakrat prepognemo. Zapognemo ga za približno 5 mm. Nato ta zvihan rob spnemo z bucikami ali ščipalkami. Nasvet : Pri tem materialu priporočamo, da pri pomožnih delih uporabljate ščipalke. Poliester je močan in bucike bi težje prodrli skozi plasti materiala. Lažje boste delali s ščipalkami.

15. Tako si zapognemo celoten zgornji rob in ga pripravimo za šivanje. Nato ga z ravnim šivom zašijemo. Šivali bomo po hrbtni strani

16. Sedaj bomo prešili stranske robove, da dobimo lepšo obliko vrečke. S tem bomo poudarili stranske robove. Najprej izmerimo širino stranice, ki nastane s sešitjem spodnjih vogalov. To širino prenesemo na zgornji del.

17. S ščipalkami si označimo stranske robove in pripravimo vrečko za prešivanje. Šivali jo bomo od zgornjega roba ene strani prek spodnjega roba do vrha drugega stranskega roba. Šivali bomo vse na enkrat; na mestu, kjer se spremeni smer šivanja, pa bomo dvignili tačko in vrečko obrnili. Šivamo čim bližje robu (1-2 mm). Ta šiv je dekorativen, da dobi vrečka za malico lepšo obliko in da jo je lažje zviti. Če si ne zaupate, da boste ohranili lepo linijo šiva, vam je ni treba prešivati. To ne bo oviralo osnovne funkcionalnosti torbe.

18. Tako prešijemo obe strani vrečke.

Takšna vrečka za malico je praktična, hitro sešita, okolju prijazna in tudi stilska ????

Če želite svoj projekt še izboljšati. Pridite in skupaj z nami sešijte bombažni prtiček v istem dizajnu ????. Postopek je v tem primeru zelo preprost.

1. Na blago narišemo kvadrat velikosti 40x40 cm.

2. Izrežemo narisan kvadrat velikosti 40x40 cm.

3. Robove prtička dvakrat zapognemo na približno 0,5 cm. Priporočamo, da zapognjene robove zlikate, saj se bodo potem lažje prešivali.

4. Zlikane robove zašijemo. Šivamo po hrbtni strai prtička in šivamo čim bližje notranji strani pregiba. Na vogalih, kjer se spreminja smer šivanja, bomo dvignili tačko, obrnili prtiček in nadaljevali s šivanjem, dokler ne zašijemo vseh robov prtička.

Bombažni prtiček je končan. Izdelali smo ga na hitro, vendar nam bo služil dolgo časa. Je praktičen in okolju prijazen. Zaradi naravnega materiala ga lahko pogosto in večkrat operemo. Uporabimo ga lahko namesto papirnatih prtičkov za zavijanje prigrizkov ali brisanje (če se vaši malčki med malicanjem umažejo). Zagotovo bo našel uporabo tudi med jesensko sezono gripe ????

Ne pozabite, da lahko iz 40 cm materiala (zahvaljujoč širini materiala) sešijete tri takšne prtičke in vrečke za malico ????

Naj vam dolgo služijo!

 


Kako sešiti vrečko za prigrizke

Kaj pa šivanje praktične vrečke za malico?
Za vas smo pripravili zelo preprosta navodila – kako to storiti. Naša vrečka za malico bo praktična, a tudi lepa, saj jo bomo sešili iz kvalitetnega dizajnerskega poliestra.
Pridite in ga sešijte po naših preprostih navodilih.